Jyrki Mäkinen on poissa

Kotkassa pitkään moottoripyöräkauppaa pitänyt yrittäjä Jyrki Mäkinen menehtyi vaikeaan sairauteen 27. joulukuuta 2019. Hän oli kuollessaan 67-vuotias.

Jyrki Mäkinen oli pitkän linjan yrittäjä jos kuka. Muistelen hänen joskus maininneen, että ensimmäisen moottoripyöränsä hän osti nuorena poikana perunasäkissä. Isä oli epäillyt, että näinköhän osina olleesta brittipyörästä toimivaa laitetta tulee. Mutta niin vain kulkeva peli syntyi.

Jyrki perusti Voitto Elsisen kanssa Moottorikellari -nimisen yrityksen Puistolaan, josta muutettiin Sapokkaan, kiinteistöön, joka kotkalaisten suussa tunnettiin Huovisen saunana. Joidenkin vuosien kuluttua oli vuorossa kokonaan oma yritys Crossipyörä, joka ennätti toimia Kotkansaarella kolmessa osoitteessa ennen Karhulaan omiin tiloihin muuttoa.

Parhaimpina vuosina Jyrki oli yksi Suomen menestyneimpiä mp-alan yrittäjiä. Asiakkaita kävi Lapista saakka. Vuosien varrella syntyi luottamuksellisia asiakassuhteita, jotka auttoivat kantamaan myös vaikeina 1990-luvun lamavuosina.

Allekirjoittaneen mieleen ovat jääneet joskus pitkiksikin venyneet, antoisat  juttutuokiot liikkeessä hiljaisina talvipäivinä. Keskustelun aiheet liikkuivat välillä kaukana moottoripyörien maailmasta. 

Pitkä kokemus moottoripyöristä näkyi valtavana tietomääränä. Kiperäkin ongelma vaikkapa Tuutti-Hondan entisöijälle ratkesi, kun meni kysymään Jyrkiltä. 

Karhulan Moottorikerho muistaa kiitollisuudella Jyrkin taloudellista  tukea esimerkiksi kilpailujen järjestämisessä. Ilmoitus kerholehteen tai palkinnot Lintukotoon tulivat, ennen kuin kysyjä ehti kunnolla toivetta esittää.

Jyrki myi yrityksensä reilut kymmenen vuotta sitten ja ehti nauttia hyvin ansaituista eläkepäivistä esimerkiksi kesämökillä puuhastelemalla.

Jyrkiä jäivät kaipaamaan Ritva-vaimo, kaksi tytärtä ja lapsenlapset sekä laaja joukko ystäviä ja motoristeja. KarMK toivoo omaisille voimia surun keskellä. Jyrki haudataan perhepiirissä Ruotsinpyhtäälle.

 

Juha Koski

KarMK:n puheenjohtaja

Tammikuun olutilta ja kevätretkelle ilmoittautuminen

Vuoden 2020 ensimmäinen olutilta lauantaina 18. tammikuuta kello 18 Kapteeninkadun tallilla.

Samalla avautuu kevätretken ilmoittautumislista. Kevätretki tehdään 15.-17.5. Hiidenmaalle. Hinta suurinpiirtein samaa luokkaa kuin viime vuonna. Tarkemmat tiedot selviävät ilmoittautumisen yhteydessä. Paikkoja 25 pyörälle ja 40 hengelle.

Olutillassa mahdollisuus ottaa kantaa Talviralliin. Vaihtoehtoina ovat kylpylämatka Tallinnaan helmikuussa tai moottoripyöränäyttely Tartossa maaliskuussa.

MP-messut la 1.2.2020

Matkajaos järjestää perinteisen messumatkan MP-messuille Helsinkiin la 1.2.2020.

Ilmoittautuminen tallilla su 5.1.2020 avattavaan listaan.

Messujen antia puidaan illalla MC Protowayn saunan lauteilla Hakamäessä (Kankitie 6) Hallilla on mahdollisuus myös ruokailuun.

••••••••••••••••••••

Kuljetus J. Hultmanin bussilla. Voit nousta kyytiin ilmoitetun reitin varrelta miltä pysäkiltä tahansa. Kuljettajalla ei ole tietoa miltä pysäkeiltä ihmiset tulevat kyytiin, joten huolehdi itse bussin pysäyttämisestä.

Ajoreitti:

Karhulan linja-autoasema klo 7.00 - Kalevantietä Koivulan risteykseen - Hyväntuulentietä tallille (Korela-Metsola väli Kotkantietä) - Merituulentietä/Mussalontietä Sutelan moottoritieliittymään - Pyhtään pikavuoropysäkille - ABC Kuninkaantielle ja kohti Helsinkiä. 

MAKSU SUORITETAAN MATKAJAOKSEN TILILLE N:RO FI89 8000 2855 7171 86, viimeistään su 26.1.2020. Laitathan nimesi listaan ennen maksua. Näin varmistat, että mahdut mukaan.

Hinta: Kuljetus Kotka-Helsinki-Kotka 10 € (ei jäsenet 15 €) Kuljetus + ruoka 20 € (ei jäsenet 25 €). Messuliput jokainen hommaa itse.

Muidenkin jaostojen jäsenet ovat tervetulleita mukaan...

Tervetuloa messubussiin!

Suomen MotoGP -kilpailu

Suomen MotoGP-osakilpailu ajetaan sunnuntaina  12.7. 2019. Perjantaina ajetaan harjoitukset, lauantaina aika-ajot.

Tapahtuman järjestää Lahti Events Oy, joka on ulkoistanut lipunmyynnin Lippu.fi -yritykselle.

Lahti Events Oy:stä kerrottiin, että mitään kerholippuja, -kiintiöitä tai -alennuksia ei ole. Ainoa lippujen myyntikanava on Lippu.fi. Eli jokainen voi hankkia sellaisen lipun kuin haluaa.

Alkuvuodesta kartoitetaan halukkuutta yhteiskuljetukseen kisapaikalle mm. olutilloissa ja MP-messumatkalla.

Kilpailussa tarvitaan myös paljon talkoolaisia. Tarvetta on etenkin järjestyksenvalvojakortin tai ratatoimitsijalisenssin omaaville. Talkoohommista kannattaa olla yhteydessä KymiRing Oy:öön.

Yhteystiedot

Karhulan Moottorikerho – KarMK ry
c/o Juha Koski
Vanhamäentie 25, 48300 KOTKA
050–491 3441
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liity jäseneksi

Tule mukaan Karhulan Mootorikerhon toimintaan!

Liity jäseneksi tai ota yhteyttä meihin!

Tule mukaan

Karhulan Moottorikerho

Vuonna 1975 perustettuun Karhulan Moottorikerhoon kuuluu noin 350 jäsentä. Suomen Moottoriliittoon ja Smotoon kuuluvassa kerhossa harrastetaan monipuolisesti moottoripyöräilyä. Lajeihin kuuluvat motocross, enduro, mönkkärit, supermoto, speedway, maarata, jäärata, trial ja matkamoottoripyöräily