Jyrki Mäkinen on poissa

Kotkassa pitkään moottoripyöräkauppaa pitänyt yrittäjä Jyrki Mäkinen menehtyi vaikeaan sairauteen 27. joulukuuta 2019. Hän oli kuollessaan 67-vuotias.

Jyrki Mäkinen oli pitkän linjan yrittäjä jos kuka. Muistelen hänen joskus maininneen, että ensimmäisen moottoripyöränsä hän osti nuorena poikana perunasäkissä. Isä oli epäillyt, että näinköhän osina olleesta brittipyörästä toimivaa laitetta tulee. Mutta niin vain kulkeva peli syntyi.

Jyrki perusti Voitto Elsisen kanssa Moottorikellari -nimisen yrityksen Puistolaan, josta muutettiin Sapokkaan, kiinteistöön, joka kotkalaisten suussa tunnettiin Huovisen saunana. Joidenkin vuosien kuluttua oli vuorossa kokonaan oma yritys Crossipyörä, joka ennätti toimia Kotkansaarella kolmessa osoitteessa ennen Karhulaan omiin tiloihin muuttoa.

Parhaimpina vuosina Jyrki oli yksi Suomen menestyneimpiä mp-alan yrittäjiä. Asiakkaita kävi Lapista saakka. Vuosien varrella syntyi luottamuksellisia asiakassuhteita, jotka auttoivat kantamaan myös vaikeina 1990-luvun lamavuosina.

Allekirjoittaneen mieleen ovat jääneet joskus pitkiksikin venyneet, antoisat  juttutuokiot liikkeessä hiljaisina talvipäivinä. Keskustelun aiheet liikkuivat välillä kaukana moottoripyörien maailmasta. 

Pitkä kokemus moottoripyöristä näkyi valtavana tietomääränä. Kiperäkin ongelma vaikkapa Tuutti-Hondan entisöijälle ratkesi, kun meni kysymään Jyrkiltä. 

Karhulan Moottorikerho muistaa kiitollisuudella Jyrkin taloudellista  tukea esimerkiksi kilpailujen järjestämisessä. Ilmoitus kerholehteen tai palkinnot Lintukotoon tulivat, ennen kuin kysyjä ehti kunnolla toivetta esittää.

Jyrki myi yrityksensä reilut kymmenen vuotta sitten ja ehti nauttia hyvin ansaituista eläkepäivistä esimerkiksi kesämökillä puuhastelemalla.

Jyrkiä jäivät kaipaamaan Ritva-vaimo, kaksi tytärtä ja lapsenlapset sekä laaja joukko ystäviä ja motoristeja. KarMK toivoo omaisille voimia surun keskellä. Jyrki haudataan perhepiirissä Ruotsinpyhtäälle.

 

Juha Koski

KarMK:n puheenjohtaja

Yhteystiedot

Karhulan Moottorikerho – KarMK ry
c/o Juha Koski
Vanhamäentie 25, 48300 KOTKA
050–491 3441
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liity jäseneksi

Tule mukaan Karhulan Mootorikerhon toimintaan!

Liity jäseneksi tai ota yhteyttä meihin!

Tule mukaan

Karhulan Moottorikerho

Vuonna 1975 perustettuun Karhulan Moottorikerhoon kuuluu noin 350 jäsentä. Suomen Moottoriliittoon ja Smotoon kuuluvassa kerhossa harrastetaan monipuolisesti moottoripyöräilyä. Lajeihin kuuluvat motocross, enduro, mönkkärit, supermoto, speedway, maarata, jäärata, trial ja matkamoottoripyöräily