Pekko Rommi on poissa

 KarMK:n kantaviin voimiin vuosikaudet kuulunut ystävämme Pekko Rommi menehtyi 25. tammikuuta. Hän oli kuollessaan 67-vuotias. 

Pekko oli kerhomme jäsen 1980-luvulta saakka. Hän veti crossijaostoa parikymmentä vuotta, ohjasi uupumatta uusia harrastajia lajin pariin ja teki uskomattoman määrän talkootunteja crossiradalla. Pekko oli myös suorittanut kaikkein vaativimmat toimitsijakurssit, hän olikin kysytty tuomari ja katsastaja kaukana Kotkan ulkopuolellakin.  

Pekko ennätti myös itse osallistua kilpailuihin 1990-luvun alkuvuosista saakka. Etenkin enduro maistui jo nuorena moottoriurheilukärpäsen puraisemalle miehelle. Pekon isä Eino Rommi oli 1950-luvulla kaasutellut Eläintarhan ajoissa. Pekon poika Juho ja hänen poikansa Iivari ovat jatkaneet Rommin suvun komeita moottoriurheiluperinteitä. Pekon palkintokaapissa riitti tavaraa aina Päijänteen Ympäriajosta ja Viron veteraanien mestaruudesta lähtien.  

Allekirjoittaneella oli kunnia tuntea Pekko yli 40 vuoden ajan. Pekolta sai aina apua, olipa kyseessä auton tai moottoripyörän piiputtaminen. Kuvaavaa Pekon luonteelle on viimevuotinen, vanhan Kawasakin entisöintiin liittyvä tapahtuma. Pekko hankki pyörään uudet suuttimet. Kun kysyin maksusta, Pekko totesi ykskantaan: "Laita sinne kerhotallin kahvikassaan". Hänelle etusijalla oli aina epäitsekäs muiden hyväksi toimiminen. 

Pekon silmäterä oli Pek-Kone Racing -kilpatalli, jossa nuoret kilpailijat pääsevät näyttämään taitojaan ilman, että kalustokustannuksista tarvitsee murehtia. Korjaamoyrittäjänä menestyksekkään uran tehnyt Pekko sijoitti omia varojaan talliin todella paljon.    

Me Karhulan Moottorikerhossa jäämme kaipaamaan hienoa miestä ja korvaamatonta puurtajaa. 

Kerho toivottaa omaisille  jaksamista suuren surun keskellä. 

 

Juha Koski

puheenjohtaja

KarMK ry

Yhteystiedot

Karhulan Moottorikerho – KarMK ry
c/o Juha Koski
Vanhamäentie 25, 48300 KOTKA
050–491 3441
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Liity jäseneksi

Tule mukaan Karhulan Mootorikerhon toimintaan!

Liity jäseneksi tai ota yhteyttä meihin!

Tule mukaan

Karhulan Moottorikerho

Vuonna 1975 perustettuun Karhulan Moottorikerhoon kuuluu noin 350 jäsentä. Suomen Moottoriliittoon ja Smotoon kuuluvassa kerhossa harrastetaan monipuolisesti moottoripyöräilyä. Lajeihin kuuluvat motocross, enduro, mönkkärit, supermoto, speedway, maarata, jäärata, trial ja matkamoottoripyöräily